Clicky


'Leden gehackte datingsite plegen zelfmoord'

'Leden gehackte datingsite plegen zelfmoord'
24-08-2015 18:06 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

TORONTO (ANP/RTR) - Twee leden van datingsite Ashley Madison hebben waarschijnlijk zelfmoord gepleegd nadat hun lidmaatschap door hackers openbaar was gemaakt. De Canadese politie hield maandag in Toronto een persconferentie over de zaak.

Ashley Madison is voor mensen die willen vreemdgaan. Moederbedrijf Avid Life Media heeft een beloning van 500.000 Canadese dollar (329.000 euro) uitgeloofd voor informatie die leidt tot de arrestatie van degenen die verantwoordelijk zijn voor het lek in de database van de datingsite.

Vorige week publiceerden hackers de gegevens van mensen die een account hebben bij de site. Ze beschuldigen de leden en de datingsite zelf van fraude en oplichting. Volgens de politie heeft het lekken van de gegevens ook geleid tot pogingen tot afpersing van gedupeerde leden.

De hackers publiceerden onder meer mailadressen, creditcardgegevens en betaalgegevens van meer dan 33 miljoen leden. Veel mailadressen verwijzen naar Europese en Noord-Amerikaanse bedrijven en overheidsinstellingen. Ook de gegevens van bijna zeshonderd Nederlanders kwamen op straat te liggen, onthulde RTL Nieuws vrijdag.