Clicky


Sleepboten weggehaald van rampplek Alphen

Sleepboten weggehaald van rampplek Alphen
24-08-2015 17:48 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Bij de Julianabrug in Alphen aan den Rijn is maandag een eerste beslissende stap gezet bij het 'opruimen' van de rampplek. De drie sleepboten die er na het ongeluk op 3 augustus waren blijven liggen, zijn weggehaald.

De sleepboten waren gebruikt om pontons op de juiste plek te krijgen. Op die pontons stonden de twee hijskranen die omvielen bij het plaatsen van een brugdeel. Door de sleepboten weg te halen, kunnen sommige werkzaamheden aan de brug worden hervat.

Het weghalen van de sleepboten zou vorige week al gebeuren, maar de boten lagen in water dat met olie is vervuild. De sleepboten zijn maandag dan ook grondig schoongemaakt voor ze mochten wegvaren, aldus de gemeente. Zij konden op eigen kracht van hun plek nadat even de schermen waren geopend die moeten voorkomen dat vervuiling zich van de rampplek verder verspreidt in de Oude Rijn.

De eigenaar van de sleepboten had aangegeven dat hij de boten elders nodig heeft voor ander werk. De twee instanties die onderzoek doen naar het kraanongeluk, de Onderzoeksraad voor Veiligheid en de Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie), hebben de boten daarop vrijgegeven.