Clicky

 
Transport Online - Schultz: te veel storingen bij Botlekbrug

Schultz: te veel storingen bij Botlekbrug

Schultz: te veel storingen bij Botlekbrug
24-08-2015 17:38 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Er zijn te veel storingen bij de pas geopende Botlekbrug bij Rotterdam. Dat oordeel velt minister Melanie Schultz (Infrastructuur) maandag. De storingen leiden tot veel hinder voor het weg- en scheepvaartverkeer. De nieuwe Botlekbrug in de A15 over de Oude Maas is een van de grootste hefbruggen van Europa.

De brug ging op 12 juli open. Direct na de opening van dergelijke "complexe infrastructuur'' doen zich volgens de bewindsvrouw soms opstartproblemen voor. Maar "het aantal storingen dat tot en met 16 augustus is opgetreden - 18 storingen op circa 450 brugopeningen - vind ik echter te veel'', antwoordt ze op vragen van VVD en PvdA.

Volgens Schultz heeft Rijkswaterstaat adequaat gehandeld sinds de opening en de juiste procedures gevolgd. Maar er is nog ruimte voor verbetering, denkt de minister. Ze gaat onderzoeken of het wegverkeer beter kan worden ingelicht bij calamiteiten.

De maatregelen die intussen genomen zijn door de bouwers, lijken effect te hebben. De komende weken worden nog meer maatregelen genomen om de betrouwbaarheid te verbeteren.

Voorlopig is alleen de zuidelijke rijbaan richting Rotterdam geopend. Eind dit jaar wordt de noordelijke rijbaan richting Maasvlakte opengesteld voor verkeer.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats