Transport Online - Dodental ongeluk vliegshow Engeland stijgt

Dodental ongeluk vliegshow Engeland stijgt

Dodental ongeluk vliegshow Engeland stijgt
24-08-2015 13:12 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

LONDEN (ANP) - Het ongeluk met een Britse straaljager uit de jaren vijftig tijdens een vliegshow in het Zuid-Engelse Shoreham heeft zaterdag aan mogelijk twintig mensen het leven gekost. Steve Barry, een topman bij de politie in het betrokken graafschap Sussex, zei dat maandag tegen Britse media. Vooralsnog staat het dodental op elf.

De piloot, Andrew Hill, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis in Brighton. In een door de plaatselijke politie verspreide verklaring van Hills familie staat dat hij in een kunstmatige coma is gebracht.

Een vliegtuig van het type Hawker Hunter stortte tijdens een stunt neer op de drukke snelweg A27 ten westen van Brighton. De burgerluchtvaartautoriteiten hebben maandag laten weten het ongeluk te onderzoeken en te kijken of er strengere regelgeving nodig is voor dergelijke luchtvaartevenementen.

De Hawker Hunter was een succesvol gevechtsvliegtuig dat naar veel landen is geëxporteerd en ook in België en in Nederland is geproduceerd. Eind jaren zestig werden de toestellen in veel landen vervangen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions