Clicky


 


'Explosies in militaire basis VS in Japan'

'Explosies in militaire basis VS in Japan'
23-08-2015 18:47 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

SAGAMIHARA (ANP) - In een Amerikaanse militaire basis in Japan hebben zich maandagochtend vroeg (plaatselijke tijd) explosies voorgedaan. Het zou volgens Japanse media gaan om het Sagami General Depot, een opslagcentrum voor Amerikaanse troepen in Japan, op zo'n 40 kilometer ten zuidwesten van Tokio.

Op amateurbeelden, die op zo'n 300 meter van de vuurzee zijn gemaakt, is te zien dat er veel explosieven de lucht in vliegen. De brandweer en andere hulpdiensten zijn in groten getale uitgerukt. Er cirkelen helikopters boven het gebied. Het is ook onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen.

Volgens persbureau Reuters is het Pentagon op de hoogte van de explosies, maar kon nog niet met zekerheid worden gezegd of die zich daadwerkelijk op de basis hebben gedaan. Het onderzoek loopt.

De basis, in bebouwd gebied, heeft een oppervlakte van bijna 200 hectare. Er ligt onder meer munitie en ook is er brandstof opgeslagen. Rond het gebied staan onder meer een universiteit, een opvang voor kleine kinderen en een ziekenhuis.

Er is vooralsnog niets bekend over de oorzaak van de explosies. De Wall Street Journal meldde in april van dit jaar dat er in de buurt van dezelfde basis drie explosies waren. Die werden destijds volgens de Amerikaanse krant door de Japanse politie gelinkt aan een extreemlinkse groepering.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats