Clicky


Politie schiet op verdachte Den Haag

Politie schiet op verdachte Den Haag
23-08-2015 09:30 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft aan het begin van de nacht van zaterdag op zondag in Den Haag meerdere schoten gelost op een man die agenten bedreigde met een steekwapen. Agenten kwamen af op een conflict in een woning aan de Forellendaal in verband met ruzie in een huis.

De man zou een vrouw hebben bedreigd met een steekwapen en hebben mishandeld. Toen de agenten arriveerden, keerde de man zich tegen hen. Daarop schoten de agenten op de man, die er vervolgens vandoor ging. Ook bij de achtervolging werd geschoten. De politie rekende de man in de J. Bosmanstraat in met hulp van een politiehond.

De verdachte raakte gewond, maar niet door politiekogels. Hij is in het ziekenhuis behandeld voor een hondenbeet. De man is aangehouden en wordt verhoord. De agenten bleven ongedeerd. De bewoonster van de Forellendaal is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze is volgens een politiewoordvoerder niet gestoken maar heeft mogelijk wel klappen gekregen van de man.

De politie in Den Haag onderzoekt de zaak. Omdat de verdachte niet door een politiekogel is geraakt, hoeft de rijksrecherche niet in te worden geschakeld. De politie roept omwonenden op zich te melden als ze schade hebben geleden door de schoten.