Transport Online - Straaljager stort neer in Groot-Brittannië: zeven doden [+video]

Straaljager stort neer in Groot-Brittannië: zeven doden

Straaljager stort neer in Groot-Brittannië: zeven doden [+video]
22-08-2015 17:17 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

BRIGHTON (ANP) - Zeker zeven mensen zijn om het leven gekomen toen een gevechtsvliegtuig zaterdag neerstortte tijdens een luchtshow in het Britse graafschap West Sussex. De straaljager crashte volgens Britse media op een aantal auto's.

Een getuige beschreef hoe het toestel neerstortte na een mislukte looping. "Toen hij uit de loop kwam dacht ik: je vliegt te laag, trek op", zei een toeschouwer tegen de BBC. De crash ging gepaard met een vuurbal en dikke, zwarte rookwolken.

Het toestel raakte volgens de hulpdiensten een aantal voertuigen op een weg naast het vliegveld. Daarna zou de straaljager, naar verluidt naar een jet van het type Hawker Hunter, terecht zijn gekomen in de struiken. Zeven slachtoffers stierven ter plekke, liet de ambulancedienst weten aan de Britse omroep. Zeker een persoon is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Een woordvoerster van de luchtshow zei tegen Sky News dat ongeveer 20.000 mensen aanwezig waren bij het evenement. "Natuurlijk is iedereen in shock", zei ze.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions