Clicky


15 mensen onwel, flat in Eygelshoven ontruimd

15 mensen onwel, flat in Eygelshoven ontruimd
22-08-2015 17:11 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

EYGELSHOVEN (ANP) - In een flatgebouw aan de Berghofstraat in Eygelshoven (gemeente Kerkrade) zijn zaterdagmiddag vijftien mensen onwel geworden. Het gaat om dertien bewoners en twee brandweerlieden. De oorzaak daarvan wordt volgens een woordvoerster van de brandweer gezocht in de lift. De eerste meldingen kwamen van mensen die net de lift hadden gebruikt.

De flat is een tijd lang ontruimd geweest. De getroffen bewoners en brandweerlieden klaagden over prikkelende ogen en hoesten. Het gaat om een flat met achttien appartementen.

De vijftien personen die onwel zijn geworden, zijn ter plaatse door ambulancemedewerkers nagekeken. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis. Uit metingen van de brandweer is geen verhoogde concentratie aan gevaarlijke stoffen gebleken. Nadat de flat geventileerd was, kon iedereen weer terug naar huis.

Volgens de brandweer zijn recente werkzaamheden in de lift mogelijk de oorzaak van de nare lucht. Voorlopig mag die lift niet gebruikt worden. Eerst moet onderzocht worden wat met de lift aan de hand is.