Transport Online - Schietpartij met kalasjnikov in thalystrein

Schietpartij met kalasjnikov in thalystrein

Schietpartij  met kalasjnikov in thalystrein
21-08-2015 19:48 | Criminaliteit | auteur Redactie [MV]

ARRAS (ANP) - Bij een aanslag in de Thalys van Amsterdam naar Parijs zijn vrijdag aan het eind van de middag drie gewonden gevallen. Het is waarschijnlijk aan een Amerikaanse en Britse marinier in burger te danken dat de aanslag niet veel erger is afgelopen. Zij hoorden hoe de dader, vermoedelijk een 26-jarige man van Marokkaanse afkomst, een schietwapen doorlaadde op het toilet.

De twee militairen behoren tot de drie gewonden. De derde was de Franse acteur Jean-Hugues Anglade, die zijn hand verwondde toen hij het glas van het alarm insloeg. De dader is door de twee militairen overmeesterd, waarop de trein naar Arras werd geleid. Daar is de man, die behalve een kalasjnikov ook enkele messen bij zich had, aangehouden.

Aan boord van de trein waren ongeveer vijfhonderd passagiers. Onbekend is hoeveel Nederlanders daarbij zitten. De meeste passagiers zijn opgevangen in sporthal Giraudon, nabij het station van Arras. De kans is aanwezig dat zij de nacht in die hal moeten doorbrengen. Er is voor water en eten gezorgd en er zijn veldbedden neergezet.

De aanslag gebeurde toen de trein, die om 15.17 uur uit Amsterdam was vertrokken, ter hoogte van het Franse plaatsjes Oignies reed. De Thalys was een half uur eerder vertrokken van station Brussel-Zuid/Midi, de laatste halte voor Parijs. Of de dader op dat station is ingestapt, is niet bekend.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve is naar Arras vertrokken. President François Hollande sprak na de aanslag zijn medeleven uit op Twitter: ,,Ik spreek mijn steun uit voor de gewonden van de aanval in de trein van Amsterdam naar Parijs. Er zal alles aan worden gedaan om dit drama op te helderen.''

 

 

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions