Clicky


Beperking capaciteit sluis Weurt op Maas-Waalkanaal

Beperking capaciteit sluis Weurt op Maas-Waalkanaal
21-08-2015 13:22 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

WEURT - Vanwege een defect aan de buitendeur van de westsluis bij Weurt op het Maas-Waalkanaal zijn er beperkingen voor de scheepvaart. In de westsluis (nieuwe sluis) kunnen momenteel slechts schepen tot 110 meter worden geschut. De oostsluis is wel volledig beschikbaar maar vanwege de lage waterstand is de diepgang beperkt. Langere schepen die vanwege de diepgang niet door de oostsluis kunnen, moeten omvaren via de route Nieuwe Merwede, Amer, Bergsche Maas en Maas. Op deze route is drie- in plaats van vierlaagscontainervaart mogelijk vanwege de spoorbrug bij Ravenstein.

Rijkswaterstaat onderzoekt de oorzaak van het defect aan de deur en komt zo spoedig mogelijk met een oplossing voor reparatie. Tot nader order geldt een beperking van 110 meter.

Hinder

Door de toename van het scheepvaartverkeer op de Maas kunnen er eventueel wachttijden bij sluis Grave ontstaan. Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor de scheepvaart zoveel als mogelijk te beperken.

Omdat het omvaren consequenties heeft in de logistieke keten bekijkt Rijkswaterstaat samen met brancheorganisaties hoe de hinder kan worden beperkt en de juiste verkeersinformatie wordt gedeeld.