Clicky


 


ProRail doet aangifte tegen vrachtwagenchauffeur die keerde op het spoor

ProRail doet aangifte tegen vrachtwagenchauffeur die keerde op het spoor
21-08-2015 10:56 | Overig | auteur Redactie [FE]

HEERLEN - "Onverantwoord en levensgevaarlijk. Daarom hebben we aangifte gedaan tegen een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Heerlen die vrijdag 7 augustus zijn vrachtwagen met gasflessen ging keren op een overweg in Meerssen"zegt ProRail vrijdag in een verklaring.

"Het is niet verwonderlijk dat dit incident al veel aandacht in de media kreeg. Een vrachtwagen geladen met volle gasflessen waar bijna een trein tegenaan rijdt. Je hebt niet veel verbeelding nodig om je voor te stellen wat voor rampzalige gevolgen dit bij een botsing had kunnen hebben. Voor ons toont het maar weer eens aan hoe belangrijk het is je bij het passeren van een overweg te houden aan de verkeersregels. En ga alsjeblieft nooit, nooit, nooit keren of stilstaan op een overweg", aldus ProRail.

Aangifte

Hoewel de trein op tijd stil stond, was dit incident voor ProRail te ernstig om het er te bij laten zitten. Daarom hebben zij bij de politie aangifte gedaan tegen de chauffeur. "Een beroepschauffeur die de verkeersregels hoort te kennen en van wie je beter moet en mag verwachten. Dat het incident goed afliep, was meer geluk dan wijsheid. Al waren veel passagiers wel behoorlijk geschrokken en liep het treinverkeer flinke vertraging op."

Verbeteren overwegveiligheid

ProRail neemt jaarlijks maatregelen om de veiligheid op overwegen te verbeteren. Dat blijft noodzakelijk aangezien er nog ieder jaar op overwegen dodelijke aanrijdingen plaatsvinden. Omdat het gedrag hierbij een grote rol speelt, voert ProRail jaarlijks campagnes om mensen te wijzen op het gevaar van roekeloos gedrag: 'Houd je bij het oversteken strikt aan de regels en wacht tot het rode licht is gedoofd en nogmaals: ga nooit, nooit, nooit keren of stilstaan op een overweg!’

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions