Clicky


6.000 nieuwe reefer containers voor Hapag-Lloyd

6.000 nieuwe reefer containers voor Hapag-Lloyd
20-08-2015 13:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

Hapag-Lloyd investeert miljoenen in haar containervloot met de aanschaf van 6.000(12.000 TEU) nieuwe reefer containers. Het bedrijf is al een van de grootste reefer carriers in de wereld en deze positie zal door de aanschaf alleen maar verstrekt worden.

Met de aanschaf wil Hapag-Lloyd profiteren van de toenemende volumes van het vervoer op de Oost-West, Noord-Zuid en Latijns-Amerika routes.

"Wij hebben een reefer vloot dat de op drie na grootste ter wereld is. Met de nieuwe reefers breiden wij onze leidende positie uit en profiteren we van de groeiende reefer markt", aldus Rolf Habben Jansen, CEO van Hapag-Lloyd AG.

In april van dit jaar heeft Hapag-Lloyd al vijf nieuwe 10.500 TEU schepen besteld. Elk van deze schepen biedt ruimte aan maximaal 2.100 reefers. De nieuwe schepen zullen in de eerste plaats worden ingezet op de routes van en naar Zuid-Amerika omdat deze regio een van de sterkst groeiende reefer markten ter wereld heeft.

De reefers zullen geleidelijk worden geïntergreerd in de huidige container vloot.

Hapag-Lloyd gebruikt reefers om temperatuurgevoelige lading te vervoeren, zoals fruit, groenten en farmaceutische producten, alsmede vlees en vis. Ongeveer 1.000 van de nieuw bestelde containers worden uitgerust met CA-technologie, waardoor de levensduur van bepaalde groenten en fruit wordt verlengd, met behoud van dezelfde kwaliteit.

De reefer containers hebben koelaggregaten met het hoogste rendement. Dankzij geoptimaliseerde power control, zullen ze aanzienlijk minder energie verbruiken, zonder enige wijziging van de prestaties en de temperatuur precisie.