Transport Online - Verdachten aangehouden in onderzoek naar faillissementsfraude

Verdachten aangehouden in onderzoek naar faillissementsfraude

Verdachten aangehouden in onderzoek naar faillissementsfraude
20-08-2015 13:22 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Twee mannen zijn in Nederland en Servië aangehouden op verdenking van faillissementsfraude en witwassen. Schuldeisers, onder wie de Belastingdienst, zijn daarbij volgens het Openbaar Ministerie voor meer dan een miljoen euro gedupeerd.

De verdachten zijn een 31-jarige man uit Den Haag en een 62-jarige Nederlander die sinds 2013 in Servië woont. Dat land is gevraagd om de man uit te leveren. De twee runden een bedrijf voor vermogensbeheer en gaven advies bij het opzetten van juridische constructies.

Sinds begin 2014 moesten klanten betalingen overmaken naar een andere bedrijf van de 62-jarige Nederlander in Servië. De 31-jarige man had in 2013 het bestuur van het bedrijf in Nederland overgenomen. Schuldeisers bleven bij het bedrijf in Den Haag aankloppen, maar omdat het geen inkomsten meer had, werd het in maart 2014 failliet verklaard. Het OM ziet het overhevelen van de betalingen als onrechtmatig.

Het betrokken bedrijf in Nederland was Quaedvlieg Juristen uit Den Haag. In een van de faillissementsverslagen staat dat het bedrijf op 11 maart 2014 failliet is verklaard en dat het klanten hielp via het buitenland belasting te ontwijken met juridische constructies . De curator begon een onderzoek naar de oorzaak van het faillissement.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,637
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions