Clicky

 
Transport Online - Nederlandse transporteurs in hoger beroep tegen vluchtelingenboetes Groot-Brittannië

Nederlandse transporteurs in hoger beroep tegen vluchtelingenboetes Groot-Brittannië

Nederlandse transporteurs in hoger beroep tegen vluchtelingenboetes Groot-Brittannië
20-08-2015 10:07 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN - Een tiental Nederlandse transportbedrijven gaan in beroep tegen de hoge boetes die zijn hebben opgelegd gekregen nadat er vluchtelingen in hun vrachtwagens zijn gevonden. Dat blijkt uit een artikel in de Leeuwarder Courant van donderdag 20 augustus.

Onder andere Bolle Transport uit Middelharnis en met een vestiging in het Britse Kirton Lindsey, vecht de hoge boete die het in 2013 kreeg aan. In één van de vrachtwagens van Bolle Transport werden zes illegalen aangetroffen.

Een Britse advocaat, mr, Richard Tinkler, vertegenwoordigd het bedrijf. Volgens Tinkler kan, wanneer de uitspraak positief uitpakt voor Bolle Transport, dit grote invloed hebben op de vele boetes die worden uitgeschreven.

Volgens Tinkler zijn alle beroepsprocedures die Europese transporteurs hebben aangespannen tegen de boetes op dit moment stilgelegd in afwachting van de uitspraak in het hoger beroep van Bolle Transport.

"Als we in het gelijk worden gesteld, kan dit grote gevolgen hebben voor de hoge boetse die andere bedrijven hebben uitstaan. De kans is erg groot dat die sterk worden verlaagd", aldus Tinkler in de Leeuwarder Courant.

Tinkler behartigt de belangen van een tiental Nederlandse transportbedrijven. "Ik geloof dat het in totaal om 42.000 euro aan boetes gaat", aldus Tinkler.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions