Transport Online - Nieuwe wissels voor het spoor over de weg vervoerd [+foto's]

Nieuwe wissels voor het spoor over de weg vervoerd

Nieuwe wissels voor het spoor over de weg vervoerd [+foto's]
19-08-2015 13:32 | Speciaal Transport | auteur Redactie [FE]

ZEVENAAR - ProRail bouwt aan andere wissels in het spoor in Zevenaar. Speciaal hiervoor is een oplegger ontworpen die nu wisselonderdelen van ruim 38 meter over de weg van Hilversum naar Zevenaar brengt.

Op het immense terrein van Voestalpine WBN in Hilversum, onderdeel van het internationale staal- en techniekbedrijf VAE groep werd een enorm stuk wissel van ruim 38 meter op een oplegger gehesen. Het is de derde van in totaal vier van deze bijzondere transporten. Vannacht rijdt deze naar Zevenaar, waar negen nieuwe hogesnelheidwissels worden geplaatst.

Er rijdt achter de oplegger nog een auto met een mederwerker die de achterwielen van de oplegger met een afstandsbediening kan bijsturen. Directeur Graddus de Haan van het gelijknamige transportbedrijf uit Nijkerk kwam ook zelf even een kijkje nemen in Hilversum. "We hebben hier speciaal een nieuwe oplegger voor laten maken die extra stevig is. Het wisselonderdeel mag tijdens het transport ook nauwelijks doorbuigen. Na het lossen kan die ook weer inschuiven. Handig voor de terugreis. Het is het langste transport dat wij als transportbedrijf ooit hebben gedaan", vertelt hij op de blog van ProRail.

In totaal zullen voor de werkzaamheden voor Operatie Zevenslag 69 bijzondere wegtransporten nodig zijn voor allerlei wisselonderdelen. Zowel bij spoorknooppunt Velperbroek aansluiting, Westervoort, Zevenaar en Zevenaar-Oost komen er nieuwe wissels. 

Komende vrijdag wordt de laatste van de langste transporten gedaan voor het hogesnelheidwissel bij Zevenaar. Die gaat dan rond 12 uur 's middags langs de rotondes van Babberich rijden. Het werk is dan allsbehalve klaar. Er wordt tot en met zondag 30 augustus dag en nacht gewerkt.

Met dank aan: ProRailNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions