Transport Online - Boze Belgische boeren gaan weer wegen blokkeren [+foto's]

 


Boze Belgische boeren gaan weer wegen blokkeren

Boze Belgische boeren gaan weer wegen blokkeren [+foto's]
18-08-2015 19:49 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LUIK - Boze Belgische boeren gaan vanaf vanavond het verkeer verstoren op diverse snelwegen in Wallonië. Vanaf dinsdagavond 21:00 uur zullen ze langzaamaan rijden en filterblokkades opwerpen in de provincie Luik op de E25, E40 en E42. Morgenochtend volgen acties in de provincie Luxemburg, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Dinsdagavond verzamelen de boeren langs de E40 bij Battice (Luik <> Duitsland), op de E42 bij Saint-Georges-sur-Meuse (Namen <> Luik) en op de E25 bij Sprimont (Luik <> Bastogne). Waarschijnlijk gaat een deel van de boeren een langzaamaanctie houden op weg naar een fabriek die geblokkeerd zal worden.

De boeren die achterblijven gaan een blokkade opzetten. Volgens de RTBF gaat het vooral om filterblokkades, maar ook volledige wegblokkades worden niet uitgesloten. Sowieso hebben de boeren het op buitenlandse vrachtwagens voorzien. Op alle wegen wordt vertraging verwacht.

Provincie Luxemburg

Woensdag gaan Waalse boeren ook in de provincie Luxemburg de weg op. Ze voeren dan actie op de belangrijke snelweg E411 tussen Brussel en Luxemburg, ter hoogte van Habay-la-Neuve. De actie begint om 05:00 uur. Hoelang het hier gaat duren is onbekend.

De VID raadt Nederlandse automobilisten die vanavond of morgen door Wallonië reizen aan de reis vooraf goed te plannen en de actuele situatie goed in de gaten te houden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden