Afslag Zeeuws spoor naar Antwerpen gaat niet door

Afslag Zeeuws spoor naar Antwerpen gaat niet door
18-08-2015 18:34 | Algemeen | auteur Redactie [MV]

MIDDELBURG - De gewenste aanleg van een afslag van de spoorlijn in Zeeland naar de Antwerpse haven gaat niet door. Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur heeft dat onlangs laten weten.

In Zeeland zijn wel veel voorstanders om een spoor voor goederentreinen aan te leggen naar de Antwerpse haven. Dat zou veiliger zijn als het om gevaarlijke stoffen gaat. Mansveld heeft eerder al gemeld dat er te weinig treinen met gevaarlijke stoffen door het Zeeuwse land rijden om de bocht naar België aan te leggen.

Beter voor veiligheid

Nu laat ze ook nog eens naar aanleiding van schriftelijke vragen van de SP weten dat treinen tegenwoordig op het spooremplacement Roosendaal van rijrichting kunnen veranderen. Ze hoeven niet langer heen-en-weer te rijden tussen Roosendaal en Kijfhoek. Dat is beter voor de veiligheid. Voorheen moesten de goederentreinen vanuit Zeeland naar Antwerpen via Roosendaal en de Drechtsteden naar rangeerterrein Kijfhoek bij Zwijndrecht. En vervolgens alsnog via Roosendaal naar Antwerpen.

Als de afslag naar Antwerpen wel door zou gaan, moest er tussen de 170 en 215 miljoen euro neergeteld worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden