Clicky

 Ontvoerd Duits meisje Anneli (17) vermoord

Ontvoerd Duits meisje Anneli (17) vermoord
18-08-2015 15:59 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

DRESDEN (ANP/DPA) - Het zeventienjarige Duitse meisje Anneli is vermoord. De politie in de Duitse deelstaat Saksen weet nu zeker dat het lichaam dat maandagavond bij een boerderij werd gevonden van het ontvoerde meisje is en dat ze door een misdrijf is overleden. Vermoedelijk werd ze vrijdag al omgebracht.

De politie heeft de vermoedelijke daders opgepakt. Het zijn mannen van 39 en 61 jaar. Eén werd opgepakt in Dresden, de ander in de deelstaat Beieren. Volgens de autoriteiten was Anneli geen toevallig slachtoffer: één van de mannen kende haar van gezicht, aldus de onderzoekers in de zaak dinsdag. De verdachten zochten vervolgens op Facebook meer informatie over hun slachtoffer.

De 39-jarige verdachte is een bekende van de politie; hij werd eerder verdacht van brandstichting, verzekeringsfraude en een zedendelict, maar van een veroordeling kwam het niet. Justitie denkt dat de mannen hun daad niet goed hadden voorbereid. Omdat ze niet goed wisten hoe ze het verder moesten aanpakken en het meisje hen had gezien, hebben ze haar vermoord, vermoedt de hoofdofficier van justitie. Van seksueel misbruik is vermoedelijk geen sprake geweest; het motief was hebzucht, aldus de aanklager.

Anneli verdween donderdagavond van een landweg in het oosten van Duitsland, waar ze haar hond uitliet. Haar ouders, die een eigen bedrijf hebben, ontvingen een losgeldbrief waarin de ontvoerders 1,2 miljoen euro eisten. In het weekend zochten de ouders de openbaarheid. Ze kwamen met een open brief aan de ontvoerders, waarin ze verzekerden hun eisen in te willigen "om ons kind snel in de armen te kunnen sluiten''. Anneli was toen waarschijnlijk dus al niet meer in leven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions