Clicky


Een derde meer woningen verkocht in juli

Een derde meer woningen verkocht in juli
18-08-2015 11:11 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

APELDOORN (ANP) - Het aantal verkochte woningen is in juli met 32,7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het Kadaster registreerde vorige maand 18.422 woningverkopen, maakte het dinsdag bekend. Ten opzichte van juni komt dat neer op een stijging van 21,6 procent.

De stijging deed zich op jaarbasis voor bij alle woningtypen. Bij twee-onder-een-kapwoningen was de stijging met 34,7 procent het grootst. De verkoop van appartementen nam het minst sterk toe: 25,1 procent.

Het aantal geregistreerde hypotheken, dat kan worden gezien als een indicatie voor toekomstige woningverkopen, steeg in juli met bijna een kwart tot 25.667. Ten opzichte van de voorgaande maand komt de stijging uit op 17,8 procent.

Vorige maand registreerde het Kadaster 253 executieverkopen, 16,6 procent meer dan een jaar geleden. Op deze veilingen worden huizen verkocht, waarvan de bewoner niet aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Ze vinden plaats in opdracht van de hypotheekverstrekker, meestal een bank.