DHL levert vliegtuig van ruim twee meter

DHL levert vliegtuig van ruim twee meter
18-08-2015 10:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - DHL Express vult zijn vloot aan in Madurodam met een DHL-vliegtuig in miniatuurversie. Met een ferme zwaai trokken Elvi Greeven en Emma Blok, beide 14 jaar en dochters van DHL-medewerkers, samen met Mert Kumru, locoburgemeester van Madurodam en 18 jaar, het doek van het vliegtuig.

Met de onthulling wordt DHL ‘Vriend van Madurodam’ en steunt daarmee de doelstelling van Madurodam, dat de opbrengsten schenkt aan goede doelen voor kinderen, met als focus talentontwikkeling.

Het vliegtuig is een schaalmodel 1:25 van een A300-600; een van de grootste vrachtvliegtuigen uit de DHL-vloot. Dagelijks vliegt de A300-600 tussen Schiphol en het Duitse Leipzig, waar de Europese luchthub van DHL gevestigd is. “Het echte gele exemplaar is een van de vliegtuigen die met 35 ton vracht dagelijks vanuit het wereldwijde DHL-netwerk via luchthaven Schiphol ons land in komt en weer vertrekt”, zegt Michiel Greeven, Managing Director DHL Express Nederland.

“In het ruim van het vliegtuig zitten 7.500 zendingen die DHL-koeriers dagelijks met bestelwagens of op de fiets naar hun eindbestemming brengen of ophalen om aan hun wereldreis te beginnen. Daarnaast worden er nog vele tonnen vracht via de luchthaven in Brussel en over de weg ons land binnengehaald en weggebracht."

Het schaalmodel is gemaakt in een gespecialiseerde werkplaats in China”, legt Evalien Timmers van Madurodam uit.

“De afwerking luistert nauw en gebeurt altijd in de werkplaats van Madurodam. In dit model steekt ongeveer 220 uur aan handwerk in onze eigen werkplaats. Het vliegtuig is 215 cm lang, heeft een spanwijdte van 200 cm en weegt 28 kg."

Het vliegtuig is een aanvulling op het ‘geel op de weg’ dat al in Madurodam stond in de vorm van een loods en enkele vrachtwagens waaronder een zogenaamde LZV. Dit is een lange en zware vrachtwagen die in het echt 25,25 meter meet en in Madurodam meer dan 1 meter lang is. Deze maquettes zijn al sinds begin jaren ’80 een vertrouwd onderdeel van Madurodam vanuit de tijd dat Van Gend & Loos nog onder deze Nederlandse naam uitkwam. Van Gend & Loos is opgegaan in de Deutsche Post DHL groep en ging in 2003 verder onder de naam DHL.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden