Clicky


Drukke ochtendspits door ongelukken

Drukke ochtendspits door ongelukken
18-08-2015 09:21 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - Automobilisten kregen het dinsdagochtend flink voor de kiezen. Ongelukken op diverse plaatsen zorgden voor lange files en veel vertragingen. Vooral bij de grote steden liep het verkeer vast

Het ergst was het rond Amsterdam waar op de A1 rond 08.30 uur liefst 21 kilometer file stond voor knooppunt Watergraafsmeer. De verbindingsweg van de A1 naar de A10-Oost was dicht door olie op de weg. Pas rond 10.30 uur gaat dat stuk naar verwachting weer open. De lange file op de A1 had ook zijn weerslag op het verkeer op de A6 waar het over 13 kilometer vast kwam te staan. Op de A2 stond het op diverse plaatsen vast met een totale lengte van 19 kilometer.

Bij Rotterdam ging het mis op de A15 richting Europoort. Zes personenauto's reden op elkaar waardoor automobilisten tussen Rotterdam en Spijkenisse te maken kregen met bijna een uur vertraging. Drie rijstroken waren dicht waardoor er rond 07.15 uur er al 9 kilometer stilstaand verkeer was , aldus de VerkeersInformatieDienst (VID). Nadat de auto's waren weggesleept loste de file snel op.

In de richting Den Haag ging het fout op de A12 bij Gouda. Zeven auto's reden daar even na 06.00 uur op elkaar. Geen gewonden maar wel blikschade en flinke file met vertragingen tot een uur. Rond acht uur was daar de weg weer vrij en kwam het verkeer weer op gang.