Clicky


Vrachtwagenchauffeur bedreigt collega

Vrachtwagenchauffeur bedreigt collega
16-08-2015 14:37 | Criminaliteit | auteur Redactie [MV]

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Een 61-jarige vrachtwagenchauffeur is zondagochtend aangehouden op een parkeerplaats bij een tankstation langs de A16, nabij Zevenbergschen Hoek, nadat deze een andere chauffeur heeft bedreigd.

Kwade bui

Het incident speelt zich even voor 11.20 uur af. Een 38-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur ligt in zijn cabine te slapen. Door aanhoudend geronk van een draaiende motor van een trekkercombinatie wordt hij wakker. Als de daarbij behorende chauffeur vraagt of de motor uit mag zodat hij verder kan slapen, wordt deze onmiddellijk erg boos.

Om die reden besluit de Pool snel weer terug te gaan naar zijn eigen voertuig. De verdachte is echter niet meer te stuiten. Deze komt met een steekwapen en een hamer richting de vrachtwagen van het slachtoffer lopen. Daar beschadigt hij met een hamer de portieren en een voorruit. Omdat de verdachte niet tot reden is te brengen, vlucht de het slachtoffer naar de beheerder van het tankstation. Van daaruit wordt de politie gebeld.

Identiteit nagetrokken

Opgeroepen agenten bevelen de obstinate chauffeur op de grond te gaan liggen en het steekwapen neer te leggen. Vervolgens kan hij veilig in de boeien worden geslagen. Hij is meegenomen naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda. Daar zal zijn identiteit worden nagetrokken en mag hij een verklaring afleggen over zijn wangedrag. Vermoedelijk heeft hij onder invloed van alcohol gehandeld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van bedreiging en vernieling.