Clicky


Indonesisch vliegtuig met 54 mensen vermist

Indonesisch vliegtuig met 54 mensen vermist
16-08-2015 12:16 | Burgerluchtvaart | auteur Redactie [FE]

JAKARTA (ANP/RTR) - In Indonesië wordt een vliegtuig met 54 inzittenden vermist. Het is verdwenen in de provincie Papoea, in het oosten van het land. Dat heeft de Indonesische instantie die belast is met de zoekactie en redding laten weten.

Het toestel, dat een vlucht binnen de provincie maakte, verloor zondag het contact met de verkeersleiding. Het is eigendom van Trigana Air Service. Aan boord waren 49 passagiers, onder wie vijf kinderen en vijf bemanningsleden.

Het propellervliegtuig, een ATR 42-300, was vertrokken uit de provinciehoofdstad Jayapura voor een vlucht naar Oksibil, dat zuidelijker ligt in Papoea.

Het gebied in het uiterste oosten van Indonesië is dichtbebost met tropisch woud en bergachtig. Transport over land is er vaak niet mogelijk. De invallende duisternis bemoeilijkt zoekacties.

"We kunnen niet bevestigen dat het vliegtuig is neergestort. We kunnen wel zeggen dat het contact verloren is", zei een woordvoerder van de reddingsdienst.

De veiligheid van (binnenlandse) vliegmaatschappijen in Indonesië staat geregeld ter discussie. Er vinden vaker ongelukken plaats. Trigana kende 14 serieuze incidenten sinds het in 1991 begon. Het vermiste vliegtuig zou 27 jaar geleden voor het eerst hebben gevlogen.