Clicky


Vijf aanhoudingen na schietpartij Tilburg

Vijf aanhoudingen na schietpartij Tilburg
14-08-2015 22:31 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

TILBURG (ANP) - Na een schietpartij in Tilburg, waarbij vrijdagmiddag een 25-jarige man gewond raakte, heeft de politie vijf mannen aangehouden. Een arrestatieteam zocht enige tijd naar een zesde man, die mogelijk bewapend was, maar zonder succes.

Bij de schietpartij in de omgeving van de Rob van Spaendonckstraat was een auto met vermoedelijk drie inzittenden het doelwit. De mensen in de auto maakten zich allemaal uit de voeten. De gewonde werd later in een woning aangetroffen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn verwondingen zijn vermoedelijk niet ernstig. Een politiewoordvoerster had vrijdagavond geen nadere informatie over de aard van zijn verwondingen.

Twee mensen, mannen van 20 en 25, hebben zich bij de politie gemeld. De politie denkt dat zij bij de schietpartij betrokken waren, maar wat hun rol precies is, is nog niet bekend. Zij zijn aangehouden en worden verhoord. De gewonde man in het ziekenhuis wordt ook als verdachte beschouwd, evenals twee mannen van 32 een 55 die elders zijn opgepakt.

Tijdens de zoektocht zijn ook op een andere plek kogelhulzen aangetroffen.