Clicky

 
Transport Online - EU maakt geld vrij voor migrantenproblemen

EU maakt geld vrij voor migrantenproblemen

EU maakt geld vrij voor migrantenproblemen
14-08-2015 15:55 | Financieel | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie maakt geld vrij om direct noodsteun te bieden aan landen die te maken hebben met de grote stroom migranten. Zo kan Griekenland rekenen op geld, maar er komt ook geld om in Calais de problemen met migranten aan te pakken.

Europees Commissaris Dimitris Avramopoulos zei vrijdag dat "de wereld vandaag met de ergste vluchtelingencrisis te maken heeft sinds de Tweede Wereldoorlog". Hij riep alle Europese landen op hun belofte aan de versterking van de Europese grensbewaking Frontex na te komen.

Griekenland kan rekenen op ruim 476 miljoen euro aan steun. De eerste bedragen kunnen binnen ongeveer vier dagen worden overgemaakt.

Frankrijk kreeg in februari al 4 miljoen euro om de problemen rond Calais aan te pakken. Het land zal binnenkort een tweede aanvraag voor steun indienen, zei Avramopoulos, die direct toezegde die aanvraag snel te behandelen.

Hongarije, dat in de maand juli 35.000 vluchtelingen te verwerken kreeg, heeft Brussel om steun gevraagd. Brussel gaat zich buigen over de aanvraag voor 8 miljoen euro. Op verzoek van Hongarij komt er eind september, dan wel begin oktober een conferentie om over de migrantenproblematiek te praten. Hongarije krijgt veel vluchtelingen uit en via de Westelijke Balkanlanden.

In november staat er een bijeenkomst gepland om ook met (West-) Afrikaanse landen te praten over de problematiek en te spreken over terugkeerbeleid. Want geld alleen is niet de oplossing, aldus Avramopoulos. "Er is geen makkelijk of eenduidig antwoord. Geen enkel land kan dit alleen. We hebben een nieuwe meer Europese aanpak nodig."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden