Transport Online - Vuilnisman die kind doodreed vrijuit

Vuilnisman die kind doodreed vrijuit

Vuilnisman die kind doodreed vrijuit
14-08-2015 15:54 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - De bestuurder van een vuilniswagen die eind 2013 in Amsterdam een zevenjarig meisje doodreed, is vrijdag door de rechtbank vrijgesproken van dood door schuld en gevaarlijk gedrag. De rechter vindt dat niet is bewezen dat de chauffeur het meisje, dat langs zijn wagen fietste op het moment dat hij optrok, had kunnen zien. Ook is niet vast komen te staan dat hij een spiegel verkeerd had afgesteld.

Het Openbaar Ministerie (OM) had een taakstraf van tweehonderd uur geëist. Volgens de officier van justitie kan de inmiddels 33-jarige bestuurder 'aanmerkelijk onvoorzichtig verkeersgedrag' worden verweten.

De rechtbank in Amsterdam is het daar echter niet mee eens en sprak de verdachte op alle punten vrij.

Het OM bestudeert het vonnis en neemt later een besluit over een eventueel hoger beroep.

Op 6 december 2013 stond de chauffeur met zijn wagen half op het fietspad aan de Ferdinand Bolstraat, zodat zijn collega vuilcontainers kon legen. Na een seintje van de collega trok de bestuurder op, maar hij zag het meisje over het hoofd dat net op dat moment naast zijn vuilniswagen fietste. Hij reed haar aan en het slachtoffertje overleed later die dag in het ziekenhuis aan haar verwondingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions