Clicky


Overlast door noodweer in België

Overlast door noodweer in België
13-08-2015 20:21 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL (ANP) - Delen van België en het noorden van Frankrijk zijn donderdag net als Nederland door noodweer getroffen. Vooral in West-Vlaanderen ontstond er overlast, nadat de regen met bakken uit de hemel was gevallen.

In België is op sommige plaatsen meer dan 20 millimeter regen in een uur tijd gevallen en aan de Franse grens zijn zware windstoten waargenomen. In het Franse Lille is een windstoot van 96 kilometer per uur geweest, meldde Weeronline. De nieuwssite France Info berichtte dat in de noordelijke regio Nord-Pas-de-Calais circa 10.000 huishoudens geen stroom meer hebben door het noodweer.

Vooral in West-Vlaanderen viel veel regen, aldus de Vlaamse zender VRT. Onder meer in Menen, Moeskroen en Kortrijk kwamen straten blank te staan. In een dierenpark in de provincie Henegouwen raakten twee mensen gewond door een vallende tak. Het dierenpark is ontruimd. In Kortemark aan de kust sloeg de bliksem in een rijdende trein in. Het herstellen van de schade duurde een halfuur. Daarna kon de trein verder rijden.

Ook in Brussel regende het hard. Drie tunnels liepen vol water en waren een tijdje gesloten voor het verkeer. Op Brussels Airport werd even gevreesd voor een blikseminslag. Een aantal binnenkomende vluchten werd daarom omgeleid naar onder meer Charleroi, Oostende, Amsterdam en Düsseldorf.