Clicky


Pon Holdings neemt Marine-deel Imtech over

Pon Holdings neemt Marine-deel Imtech over
13-08-2015 19:48 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

GOUDA/ALMERE (ANP) - Het Marine-onderdeel van Imtech wordt overgenomen door Pon Holdings en Parcom Capital. Pon Holdings B.V. is een bedrijf uit de vervoerssector, een internationale handels- en serviceonderneming. Het is in 1980 opgericht door Ben Pon junior, een voormalig autocoureur. Zijn vader Ben Pon senior begon in 1947 met de import van Volkswagens in Nederland.

Naast Volkswagens importeert Pon Holdings ook personenauto's van Audi, Seat, Skoda en Porsche. Ook distribueert Pon Holdings vrachtwagens, bussen en machines van MAN, Caterpillar en Motrac. Het bedrijf is ook in de bandensector actief als importeur van Continental. Het is eigenaar van Reifen Gundlach, Summa Tyre, Euro-Tyre en van fietsenfabrikant Gazelle. In de zeevaartsector is Pon Holdings actief met producten als supertankers en jachten.

Bij Pon werken bijna 13.000 medewerkers verspreid over 450 vestigingen in 32 landen. De onderneming had vorig jaar een omzet van bijna 6 miljard euro. Het oorspronkelijke familiebedrijf Pon Handelsonderneming gaat terug naar 1895, toen Mijndert Pon in Amersfoort een winkel in zeep, tabak en naaimachines opende. In 1900 werd Pon importeur van Opel-fietsen, zo meldt Pon op zijn website.