Clicky


Vopak en Shell schadevrij na explosies in havengebied Tianjin, China

Vopak en Shell schadevrij na explosies in havengebied Tianjin, China
13-08-2015 10:38 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

TIANJIN (ANP) - Nederlandse bedrijven als tankopslagbedrijf Vopak en gas- en olieconcern Shell hebben geen schade geleden door de enorme explosies in het havengebied van de Chinese stad Tianjin. Dat meldden de bedrijven donderdag desgevraagd.

Vopak is in het betreffende havengebied deels eigenaar van meerdere opslagtanks, verdeeld over twee joint ventures. Opslagcomplex Tianjin Lingang, waar Vopak voor de helft eigenaar van is, bestaat uit 35 opslagtanks. Bovendien heeft Vopak ook een belang van 50 procent in de dertien tanks van terminal Tianjin. "Onze mensen en bezittingen zijn niet betrokken bij deze verschrikkelijke ramp", zo zei een woordvoerster van Vopak.

Ook de bezittingen van Shell in Tianjin bleven schadevrij. Een smeermiddelenfabriek in de stad bleef donderdag wel dicht als gevolg van verkeersbeperkingen. In een andere smeermiddelenfabriek ging de productie wel gewoon door, zo meldde het olie- en gasconcern in een verklaring.

Om veiligheidsredenen bleef een pompstation van Shell nabij de rampplek gesloten. Andere tankstations, waar Shell een deelneming in heeft, bleven voor zo ver bekend wel in bedrijf.

Net als Vopak sprak Shell zijn medeleven uit aan de nabestaanden van de slachtoffers van de ramp.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk