Transport Online - Veel spoorhinder van Arnhem naar Duitse grens

Veel spoorhinder van Arnhem naar Duitse grens

Veel spoorhinder van Arnhem naar Duitse grens
13-08-2015 10:32 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ZEVENAAR (ANP) - Treinreizigers van Arnhem in de richting van de Duitse grens moeten vanaf zaterdag twee weken lang rekening houden met veel spoorhinder. ProRail werkt op zeven plekken tegelijk aan vernieuwing, uitbreiding en verbetering van de spoorvoorzieningen.

De verbinding tussen Arnhem en Winterswijk ligt er twee weken lang helemaal uit. De NS zet bussen in. Tussen Zutphen en Arnhem rijden vijf dagen lang geen treinen maar bussen. In Arnhem worden de nieuwe perrons bestraat, waardoor op dit hoofdstation minder sporen beschikbaar zijn.

Het internationale treinverkeer richting Keulen, Frankfurt, München en Basel kan op sommige dagen gewoon rijden. Op andere dagen wordt de trein vanuit Utrecht omgeleid via Den Bosch, wat een uur extra reistijd oplevert.

In Zevenaar verbetert ProRail onder meer de voorzieningen voor het internationale treinverkeer. Nieuwe hogesnelheidswissels, die in Nederland nog niet eerder zijn gebruikt, moeten ervoor zorgen dat het internationale goederenvervoer minder last heeft van storingen. Het stationsgebouw in Zevenaar wordt vernieuwd, er komt een nieuwe onderdoorgang voor wegverkeer en de bovenleidingen worden aangepakt.

Bij Dieren is niet alleen de spoorbeheerder aan het werk, maar ook de provincie Gelderland. De stationsomgeving in die plaats wordt totaal vernieuwd. Vanaf maandag gelden tal van omleidingen voor het wegverkeer aan de rand van de Veluwezoom.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,893
Diesel1,522

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen