Clicky

 
Transport Online - Vluchtelingen comfortabel in nieuwe Citroëns naar Groot-Brittannië [+foto&video]

Vluchtelingen comfortabel in nieuwe Citroëns naar Groot-Brittannië

Vluchtelingen comfortabel in nieuwe Citroëns naar Groot-Brittannië [+foto&video]
13-08-2015 10:13 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ROCHESTER(GB) - Het personeel van een kantoor op het industrieterrein van Rochester, Kent, keek woensdagochtend wel even heel vreemd op. Uit een Litouwse autotransporter die voor de deur geparkeerd stond klauterden ineens allemaal vluchtelingen uit de nieuwe auto's.

Volgens de medewerkers hielp de chauffeur de vluchtelingen uit de auto's en op de grond. Er stonden al auto's klaar om hun reis te vervolgen. Geschokte werknemers filmden het hele gebeuren.

De Britse politie en het ministerie van binnenlandse zaken onderzoeken de smokkel.

De autotransporter geladen met nieuwe Citroën C1 auto's reed met een Litouws kenteken. De vrachtwagen stopte rond 08:30 uur op het industrieterrein.

Maggie Brown, één van de medewerkers van het kantoorpand maakte de video en vertelde aan de BBC: "We zagen de vrachtwagen stoppen en maakten nog grapjes over welke kleur auto we zouden uitzoeken. Vervolgens zien we de chauffeur uitstappen en op de transporter klimmen. Hij tikte op de auto's en zei iets als: "Kom naar buiten". Waarop er meerdere personen uit de auto's klommen."

Een aantal van de mannen en een vrouw die in de auto's waren verstopt liepen vervolgens naar twee auto's die aan weerszijden van de vrachtwagen stonden geparkeerd en stapten daar in.

Maggie Brown: "We wisten echt niet wat we zagen!"

Een collega van Maggie Brown heeft de politie gewaarschuwd.

Rochester ligt ongeveer 65 kilometer van de haven van Dover en ongeveer 72 kilometer van de Britse afrit van de Kanaaltunnel.

De politie van Kent bevestigd het hele gebeuren en concludeert: "Dit is een vrij schokkende en nieuwe manier om mensen het land in te smokkelen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden