Clicky


Vluchtelingen comfortabel in nieuwe Citroëns naar Groot-Brittannië

Vluchtelingen comfortabel in nieuwe Citroëns naar Groot-Brittannië [+foto&video]
13-08-2015 10:13 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ROCHESTER(GB) - Het personeel van een kantoor op het industrieterrein van Rochester, Kent, keek woensdagochtend wel even heel vreemd op. Uit een Litouwse autotransporter die voor de deur geparkeerd stond klauterden ineens allemaal vluchtelingen uit de nieuwe auto's.

Volgens de medewerkers hielp de chauffeur de vluchtelingen uit de auto's en op de grond. Er stonden al auto's klaar om hun reis te vervolgen. Geschokte werknemers filmden het hele gebeuren.

De Britse politie en het ministerie van binnenlandse zaken onderzoeken de smokkel.

De autotransporter geladen met nieuwe Citroën C1 auto's reed met een Litouws kenteken. De vrachtwagen stopte rond 08:30 uur op het industrieterrein.

Maggie Brown, één van de medewerkers van het kantoorpand maakte de video en vertelde aan de BBC: "We zagen de vrachtwagen stoppen en maakten nog grapjes over welke kleur auto we zouden uitzoeken. Vervolgens zien we de chauffeur uitstappen en op de transporter klimmen. Hij tikte op de auto's en zei iets als: "Kom naar buiten". Waarop er meerdere personen uit de auto's klommen."

Een aantal van de mannen en een vrouw die in de auto's waren verstopt liepen vervolgens naar twee auto's die aan weerszijden van de vrachtwagen stonden geparkeerd en stapten daar in.

Maggie Brown: "We wisten echt niet wat we zagen!"

Een collega van Maggie Brown heeft de politie gewaarschuwd.

Rochester ligt ongeveer 65 kilometer van de haven van Dover en ongeveer 72 kilometer van de Britse afrit van de Kanaaltunnel.

De politie van Kent bevestigd het hele gebeuren en concludeert: "Dit is een vrij schokkende en nieuwe manier om mensen het land in te smokkelen."