Clicky


 


Twee verdachten aangehouden voor fraude met vliegcertificaten

Twee verdachten aangehouden voor fraude met vliegcertificaten
13-08-2015 09:26 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

GILZE EN RIJEN - De Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft afgelopen maandag twee verdachten aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar onregelmatigheden met medische certificaten van vliegend personeel. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Beide mannen worden verdacht van valsheid in geschrift. Het vermoeden is dat één van de verdachten de piloten keurde als arts, terwijl hij geen arts is. Vervolgens zou de medeverdachte de handtekening van een bevoegde arts op de certificaten hebben geplaatst.

De verdachten zijn gehoord. Ze zijn vandaag na het uitreiken van de dagvaarding op vrije voeten gesteld. Zij zijn gedagvaard om op 26 november om 9 uur voor de rechtbank in Rotterdam te verschijnen.

Op 16 juli besloot de ILT in het belang van de veiligheid om 99 medische certificaten van vliegend personeel nietig te verklaren en 1 medische verklaring van een luchtverkeersleider te schorsen.  De verklaringen waren afgegeven door European Aviation Medical Center (EAMC) in Rijen. Het keuringscentrum is geschorst en de IOD van de ILT startte een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.

Vliegend personeel en luchtverkeersleiders moeten over geldige medische certificaten beschikken. Zij mogen zonder een geldig certificaat hun werk niet uitvoeren. De medische keuringen die aan een certificaat ten grondslag liggen, bestaan uit een lichamelijk en een psychologisch onderzoek. Medische keuringen mogen alleen worden verricht door keuringsinstanties of keuringsartsen die door de ILT zijn erkend. De keuringsartsen moeten daarbij luchtvaart-medisch zijn opgeleid. Op basis van Europese wet- en regelgeving betekent een ongeldig medisch certificaat voor vliegend personeel dat zo’n certificaat van rechtswege nietig is. Men mag niet vliegen totdat herkeuring heeft plaatsgevonden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions