Transport Online - 'Kabinet moet Fransen aanspreken over Calais'

'Kabinet moet Fransen aanspreken over Calais'

'Kabinet moet Fransen aanspreken over Calais'
12-08-2015 20:53 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) moet zijn Franse collega aanspreken op het optreden van de Franse autoriteiten in het illegalenprobleem in Calais. De VVD wil dat.

Frankrijk moet voldoen aan zijn verplichtingen op het gebied van de Europese asielregels en illegale vreemdelingen aanhouden en opsluiten en zonodig uitzetten, zeggen de VVD-Kamerleden Malik Azmani en Barbara Visser. Als de Franse autoriteiten illegalen vinden in een vrachtwagen bij de Eurotunnel, moeten ze niet twee kilometer verderop weer worden vrijgelaten.

Azmani en Visser brachten woensdag een werkbezoek aan Calais, waar illegalen voortdurend pogen in vrachtwagens te klimmen om zo de overtocht naar Groot-Brittannië te kunnen maken.

De Kamerleden noemen het verbijsterend dat illegalen bij controles niet naar hun papieren wordt gevraagd en dat geen vingerafdrukken worden genomen. Ze noemen het "onbestaanbaar" dat Frankrijk zijn EU-verplichtingen op het asiel- en immigratiegebied niet nakomt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions