Clicky


Slachtoffer Waalwijk vertelde politie over wapen ex

Slachtoffer Waalwijk vertelde politie over wapen ex
12-08-2015 16:57 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

OOSTERHOUT (ANP) - De 28-jarige verpleegkundige die maandagmiddag in Waalwijk werd doodgeschoten, had bij de politie aangifte gedaan van bedreiging en gemeld dat haar ex over een vuurwapen zou beschikken. De politie heeft de urgentie van de informatie echter niet goed ingeschat. Achteraf had huiszoeking moeten worden gedaan om naar het wapen te zoeken.

Dat zei de politie woensdag op een persconferentie in Oosterhout over de zaak. De vrouw gaf de informatie volgens de politie 'van horen zeggen' deze maand per e-mail door nadat ze eerder al aangifte had gedaan.

Politiechef Dick Schouten zei dat achteraf moet worden vastgesteld dat het "bijzonder spijtig'' is, dat het zo is gelopen. Volgens hem zal tot de bodem worden uitgezocht hoe het heeft kunnen gebeuren. De politie heeft nog geen excuses aangeboden maar vermoedt dat dit zoals het er nu uitziet wel nodig is.

De vrouw werd doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden-ziekenhuis. Dinsdag is de verdachte aangehouden. Hij wordt verhoord. Tussen de twee was sprake van een "complexe relatie'', waarbij over en weer aangiftes en meldingen zijn gedaan, zo werd op de persconferentie bekendgemaakt. Volgens de politie hebben verschillende exen aangifte tegen de verdachte gedaan.