Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagens met Nederlandse bloemen mogen na scherpe controles toch Rusland in

Vrachtwagens met Nederlandse bloemen mogen na scherpe controles toch Rusland in

Vrachtwagens met Nederlandse bloemen mogen na scherpe controles toch Rusland in
12-08-2015 15:24 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

AALSMEER - "Ondanks het feit dat in de Russische media aandacht wordt besteed aan de ongewenste import van in Nederland geproduceerde bloemen, zijn er nog geen andere interventies bekend dan vier uit Denekamp afkomstige vrachtwagens aan de Wit-Russische/Russische grens." Dat meldt FloraHolland woensdag.

"Transporten lijken volgens de laatste informatie de grenzen met de gebruikelijke gang van zaken te kunnen passeren met soms wat extra controles van documenten en lading."

Volgens de bronnen uit Rusland heeft Letland verklaard geen fytosanitaire certificaten voor Nederlandse bloemen af te geven. Ook Litouwen schijnt dit gedaan te hebben, maar daar is nog geen bevestiging van. Er is geen informatie wat dat aan die grenzen met de Russische Federatie betekent. 

VBN/FloraHolland, LTO en VGB werken op dagelijkse basis samen met de autoriteiten in Den Haag en de Nederlandse vertegenwoordigers in Moskou. Vanuit Brussel en Den Haag zijn er contacten met de relevante EU lidstaten.

De genoemde organisaties zullen bovendien het initiatief nemen om met kwekers, de fytosanitaire specialisten van het ministerie van EZ en onderzoeksinstellingen in Wageningen te overleggen om scenario's uit te werken om op basis van praktijkonderzoek meer mogelijkheden te hebben aan de fytosanitaire voorwaarden van de Russische autoriteiten te voldoen. Daarbij is het onder andere de bedoeling om te kijken welke bestaande onderzoeken kunnen worden gebruikt om bij te dragen aan mogelijke oplossingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden