Clicky


Arts gewaarschuwd wegens missen herseninfarct

Arts gewaarschuwd wegens missen herseninfarct
12-08-2015 09:33 | Gezondheid | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - Een man in de regio Amsterdam is vorig jaar door de huisarts naar huis gestuurd, terwijl hij kort daarna een herseninfarct bleek te hebben. De tuchtrechter in Amsterdam heeft de arts een waarschuwing opgelegd omdat zij de man niet zelf heeft onderzocht nadat de co-assistent twee keer was komen overleggen.

De patiënt had tintelingen in zijn linkerarm en zag aan die kant wazig. Drie kwartier nadat de dokter hem naar huis had gestuurd, kreeg hij ook last van zijn benen en is hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij een herseninfarct te hebben. Hij is bijna twee weken in het ziekenhuis gebleven en moest daarna revalideren.

Het infarct was hoogstwaarschijnlijk niet te voorkomen geweest, zegt het medisch tuchtcollege. Toch vindt de tuchtrechter dat de huisarts de man zelf had moeten onderzoeken. De co-assistent, die op haar laatste dag van haar stage zelf een spreekuur draaide, was wel goed, maar de arts blijft verantwoordelijk, aldus de tuchtrechter.