Clicky


Bankier verdachte in miljoenfraude

Bankier verdachte in miljoenfraude
11-08-2015 12:04 | Financieel | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een bankier van ABN AMRO Clearing Bank (AACB) van witwassen en belastingfraude. Het OM heeft voor 5 miljoen euro beslag gelegd op persoonlijke onroerende goederen van de man. Dit zegt Het Financieel Dagblad dinsdag op basis van eigen onderzoek.

Het gaat om de 52-jarige W.V., die ook een belangrijke rol zou hebben gespeeld bij het piramidefonds Partrust. Daarnaast heeft het OM voor 4,6 miljoen beslag gelegd op vastgoed van Scarlet Holding. Dat zou een Antilliaanse constructie van V. zijn.

De beslagen zijn volgens een woordvoerder van het OM gelegd "als zekerheidsstelling in een lopend strafrechtelijk onderzoek van de FIOD onder leiding van het Functioneel Parket". De 52-jarige man is één van de verdachten in een lopend onderzoek naar belastingfraude en witwassen vanaf 2006 tot op heden, is het enige dat het OM erover wil zeggen.

De verdachte werkt inmiddels niet meer bij ABN AMRO. De bank heeft de arbeidsovereenkomst met V. beëindigd. De verdachte activiteiten vonden overigens 'buiten het zicht van de bank plaats'.