Brenninkmeijer toetst NS-onderzoek De Brauw

Brenninkmeijer toetst NS-onderzoek De Brauw
10-08-2015 17:43 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - De vroegere ombudsman Alex Brenninkmeijer gaat een second opinion uitvoeren bij het onderzoek van advocatenkantoor De Brauw naar de rol van de NS bij de aanbesteding van openbaar vervoer in Limburg. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft dat afgesproken met de raad van commissarissen van de NS, blijkt uit een brief van de minister aan de Tweede Kamer. Dijsselbloem is namens de staat de enige aandeelhouder in NS.

Door onregelmatigheden bij die aanbesteding in Limburg moest NS-topman Timo Huges vertrekken. Hij krijgt nog wel 175.000 euro mee, werd vorige week bekend.

Advocatenkantoor De Brauw doet onderzoek naar het optreden van de NS in de kwestie, maar is tegelijk huisadvocaat van NS. Dijsselbloem meldde de Kamer eerder niet te twijfelen aan de integriteit en kritische houding van De Brauw, maar besloot toen toch een second opinion te laten uitvoeren, ná het onderzoek van De Brauw. Dat wordt nu dus uitgevoerd door Brenninkmeijer, die na zijn vertrek als ombudsman voor de Europese Rekenkamer ging werken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden