Clicky


Doden bij steekpartij in Zweedse Ikea-winkel

Doden bij steekpartij in Zweedse Ikea-winkel
10-08-2015 16:56 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

VÄSTERÅS (ANP/BLOOMBERG) - De Zweedse politie heeft maandag twee mannen aangehouden na een steekpartij in een vestiging van Ikea. Daarbij zijn een man van een jaar of 25 en een vrouw om het leven gekomen en is een derde klant zwaar gewond geraakt. Een mogelijke dader werd direct na het incident aangehouden. De gewonde man wordt eveneens verdacht bij de zaak betrokken te zijn, meldde een politiewoordvoerder.

De steekpartij gebeurde in Västerås, een plaats in midden-Zweden. Over de achtergrond van het geweld en mogelijke motieven van de dader is nog niks bekend. Wel is duidelijk dat de aangehouden verdachte geen bekende is van de politie. De politie bestudeert opnames van de 44 bewakingscamera's in het pand.

Volgens filiaalmanager Mattias Johansson sloeg de dader rond 13.00 uur toe. De slachtoffers zouden gewone klanten zijn, aldus Johansson. Het personeel verkeert in shock, er zou binnen veel bloed liggen. "Dit zijn de ergste werkdagen van mijn leven. Mijn gedachten gaan uit naar de familie.''