Clicky


Koers Imtech blijft kelderen

Koers Imtech blijft kelderen
10-08-2015 11:27 | Financieel | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel van de noodlijdende technisch dienstverlener Imtech ging maandag weer hard onderuit op Beursplein 5. Imtech verloor kort na opening een kwart van zijn waarde. Het bedrijf heeft geen overeenkomst met zijn financiers weten te bereiken over een extra lening, zo maakte het bekend.

"Er zijn geen gesprekken meer over de extra financiering, we zijn er niet uitgekomen", aldus een woordvoerster van Imtech. Het aandeel Imtech verloor vorige week al ruim 80 procent van zijn beurswaarde, door zorgen over de toekomst van de onderneming. Maandag duurde het vrij lang voordat een openingskoers op de borden verscheen, en die was tot 25 procent lager.

Omstreeks 11.15 uur noteerde Imtech, bij hoge volumes, nog een min van 19,4 procent op 0,58 euro.

Vorige week verlaagden verschillende analisten hun koersdoelen op het aandeel. Daarbij gingen de meeste uit van 10 cent per aandeel als richtprijs, alleen de Belgische bank KBC bleef daar ruim boven met een richtprijs van 0,50 euro per aandeel. SNS Securities ging maandag een stapje verder en zette de richtprijs, van een eerdere euro, op 1 cent.