Clicky


86 vluchtelingen gevonden in vrachtwagen op Oostenrijkse A1

86 vluchtelingen gevonden in vrachtwagen op Oostenrijkse A1 [+foto]
10-08-2015 10:53 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

SANKT PÖLTEN(AT) - Op de Oostenrijkse A1 ter hoogte van het tankstatiion Völlerndorf zijn zaterdag in een vrachtwagen 86 vluchtelingen gevonden.

Volgens de politie trok de vrachtwagen de aandacht omdat het overbeladen leek. De vrachtwagenchauffeur remde abrubt en is er vervolgens vandoor gegaan toen de politie de vrachtwagen wilde stoppen voor controle. Een klopjacht met honden en een politiehelikopter hebben tot nu toe niks opgeleverd, de man is nogaltijd spoorloos verdwenen.

De Oostenrijkse politie zegt dat dit de ergste 'vondst' ooit is. Zoveel vluchtelingen hadden zij nog nooit in één vrachtwagen bijelkaar gepakt gezien. Onder de vluchtelingen waren 16 kinderen variërend in leeftijd van 14 maanden tot 14 jaar. Zestig van de vluchtelingen waren afkomstig uit Afghanistan, twintig uit Irak en zes uit Pakistan.

De vluchtelingen waren al twaalf uur onderweg zonder tussenstop. Zelfs ervaren politieagenten waren geschrokken van deze situatie, meldt een woordvoerder maandag.

Een acht maanden zwangere vrouw is naar het ziekenhuis overgebracht ter controle. Ze was flauwgevallen. ook enkele mannen waren flauwgevallen.

De vluchtelingen wisten niet naar waar ze op weg waren. De vluchtelingen konden alleen maar vertellen waar ze vandaan waren gekomen, meldt het rode Kruis.

De vluchtelingen worden op dit moment nog verhoord.

©Foto: onbekend