Clicky


Politie lost op drie plaatsen schoten

Politie lost op drie plaatsen schoten
10-08-2015 09:12 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM/VLAARDINGEN/ZEIST (ANP) - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op drie verschillende plaatsen schoten gelost. Twee incidenten hadden plaats in Rotterdam en Vlaardingen, een derde schietincident was in Zeist.

In Rotterdam-Zuid schoten agenten op een verdachte die de politie met een vuurwapen bedreigde. De schietpartij had plaats na een melding over een beroving. Agenten die een kijkje gingen nemen, zagen een man wegrennen op de Vinkenbaan, om de hoek van de Bloemenlaan. Ze wilden hem aanhouden, maar op dat moment haalde de man een wapen tevoorschijn en richtte hij dat op de agenten.

De verdachte is met een schotwond in zijn been naar een ziekenhuis gebracht. Hij is aangehouden. Ook is een tweede man gearresteerd.

Kort na de schietpartij in Rotterdam moest de politie ook het dienstwapen trekken bij een aanhouding in Vlaardingen.

Agenten waren afgekomen op een melding over een ruzie op de Floris de Vijfdelaan. Daarbij zou mogelijk zijn geschoten. Bovendien was er iemand in een auto gesleurd die er met gedoofde lichten snel vandoor ging. De politie zette de achtervolging in en wist de auto op de Hoogstad klem te rijden. Daarbij is een waarschuwingsschot gelost, aldus en politiewoordvoerder.

Twee inzittenden wisten te vluchten, een derde gaf zich over. In de auto zat een vrouw die mogelijk onder dwang was meegenomen.

In Zeist loste de politie een waarschuwingsschot nadat verdachten probeerden te vluchten tijdens een aanhouding.

Agenten zagen op de A12 bij Maarn een automobilist rijden die er snel vandoor ging toen hij de politieauto zag. De bestuurder zette de lichten uit en nam de afslag bij Driebergen. Na een achtervolging kon de auto in Zeist aan de kant worden gezet. De drie inzittenden probeerden te voet te ontkomen, waarna de politie een waarschuwingsschot loste. Twee mensen zijn aangehouden, de derde verdachte wist te benen te nemen.