Clicky


Grote brand legt Primetime Cuijk in de as

Grote brand legt Primetime Cuijk in de as [+foto's]
08-08-2015 22:05 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

CUIJK(ANP - In het Noord-Brabantse Cuijk heeft zaterdagavond brand gewoed in een bedrijf voor techniek en inrichting van evenementen. Het pand van het bedrijf Primetime is volledig in de as gelegd. Er zijn geen gewonden gevallen, aldus de politie.

De brand brak rond 21.15 uur uit in het gebouw op een industrieterrein aan de Hapsebaan. De brandweer had het vuur rond 01.40 uur geblust. Volgens een politiewoordvoerder zal het nog een tijdje duren voordat de brandweerlieden klaar zijn met nablussen. ,,Dat zou nog wel tot in de ochtend kunnen duren", zei de woordvoerder.

Door de felle brand ontstond een rookpluim die tot in de wijde omtrek te zien was, waaronder vanaf de A73. Waardoor het vuur is ontstaan, is nog onduidelijk.

Uit metingen van de brandweer blijkt dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, meldde de politie. Wel kunnen mensen die wonen naast het industrieterrein en last hebben van de rook, maar beter ramen en deuren dichthouden.

Vanwege de brand reden er geen treinen tussen Cuijk en Boxmeer. Vervoersbedrijf Veolia liet in de nacht van zaterdag op zondag weten dat het treinverkeer weer was hervat. Ook was een aantal wegen rondom de brand afgesloten. Die blijven voorlopig nog dicht om de brandweer de ruimte te geven.

Het bedrijf Primetime verzorgt onder meer licht, geluid en video voor evenementen. Ook verhuren ze feesttenten met alles erop en eraan.