Clicky


Politie houdt 23 relschoppers Arnhem vast

Politie houdt 23 relschoppers Arnhem vast
07-08-2015 10:48 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ARNHEM (ANP) - Van de zeventig voetbalsupporters die donderdagavond in Arnhem zijn aangehouden, zijn er 23 in verzekering gesteld. Zij blijven voorlopig nog in de cel zitten. Onder de 23 arrestanten zijn vier Britse supporters van Southampton, aldus een woordvoerder van de Arnhemse politie vrijdagmiddag.

De overige 47 opgepakte verdachten zijn naar huis gestuurd, maar moeten zich op een later tijdstip bij de politie melden. De vastgehouden hooligans in de leeftijd van 17 tot 50 jaar hebben "een geschiedenis van voetbalgeweld."

Tussen supporters van Vitesse en Southampton brak donderdagavond op de Arnhemse Korenmarkt een grote vechtpartij uit. Volgens de politie is er gegooid met stoelen en tafels. Een agent raakte lichtgewond. Toen de mobiele eenheid arriveerde, verschansten alle vechtersbazen zich in een café. De politie haalde vrouwen en kinderen uit de kroeg en hield daarna alle mannelijke aanwezigen aan.

De gemeente Arnhem had in het centrum een speciaal supportersplein voor Southampton ingericht. Daar was het volgens ondernemers gezellig, maar even verderop sloeg ineens de vlam in de pan. De politie vraagt omstanders die beelden hebben gemaakt om die in te leveren.