Clicky

 
Transport Online - Boete voor transportbedrijf Kees Mulders wegens illegaal tewerkstellen van Bulgaarse chauffeurs

Boete voor transportbedrijf Kees Mulders wegens illegaal tewerkstellen van Bulgaarse chauffeurs

Boete voor transportbedrijf Kees Mulders wegens illegaal tewerkstellen van Bulgaarse chauffeurs
06-08-2015 16:37 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ZEVENBERGEN - De boete van € 144.000,- die transportbedrijf Kees Mulders uit Zevenbergen eerder kreeg van de Inspectie SZW is onlangs door de rechter bekrachtigd. Dit werd vandaag bekend. FNV - Stichting VNB had de Inspectie SZW gevraagd om onderzoek in te stellen bij het transportbedrijf.

Het transportbedrijf maakt via een buitenlandse constructie gebruik van Bulgaarse chauffeurs die in en vanuit Nederland werken. Eerder verbood de gemeente het bedrijf al om chauffeurs in containers te huisvesten als er geen vrachtauto’s waren om mee te rijden. Ook de Inspectie Leefomgeving en Transport heeft onderzoek gedaan naar het bedrijf.

Met het illegaal tewerkstellen en het niet naleven van de cao zorgt de transporteur voor arbeidsverdringing en concurrentievervalsing. Edwin Atema van FNV – Stichting VNB: “Deze zaak speelt al een aantal jaren. Wij zijn dan ook blij dat de boetes nu door de rechter bekrachtigd zijn. Inmiddels hebben wij de Inspectie SZW gevaagd om voor ons een dossier te maken waaruit blijkt dat het bedrijf ook de cao niet naleeft. Zodra wij dit rapport binnen hebben zullen wij ook zelf een procedure starten.”

Net als in het verleden heeft FNV - Stichting VNB ook in de laatste maanden weer meerdere zaken overgedragen aan de verschillende inspectiediensten en lopen er procedures om cao-naleving af te dwingen. In deze strijd werkt de FNV nauw samen met een aantal Oost-Europese vakbonden. Ook zij vinden dat niet-naleving van de regels en het organiseren van sociale dumping gestopt moeten worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden