Transport Online - Oud-topman Timo Huges krijgt 175.000 euro van NS

Oud-topman Timo Huges krijgt 175.000 euro van NS

Oud-topman Timo Huges krijgt 175.000 euro van NS
06-08-2015 11:25 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT (ANP) - De ontslagen NS-topman Timo Huges krijgt toch nog geld van de NS. Het gaat om een bedrag van 175.000 euro bruto. Huges ziet nu af van een kort geding dat hij tegen de NS wilde aanspannen om alsnog salaris over de opzegtermijn en niet opgenomen vakantiedagen te krijgen. Dat heeft het spoorbedrijf donderdag laten weten. Huges is tevreden over deze uitkomst.

Huges werd in juni ontslagen als gevolg van onrechtmatigheden bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, namens de staat de enige aandeelhouder van de NS, wilde Huges geen enkele vertrekvergoeding meegeven. Volgens Huges was de ontslagprocedure onrechtmatig verlopen. De NS geeft toe dat er fouten zijn gemaakt in de procedure en heeft dit de juridische positie verzwakt. Dijsselbloem schrijft de Tweede Kamer dat hij daarom toch akkoord is gegaan met een schikking.

De NS zegt dat Huges zijn salaris over de maand juli ontvangt plus een bedrag dat gelijk is aan zijn salaris gedurende de opzegtermijn van zes maanden. Hij ziet af van de ontslagvergoeding ter hoogte van een jaarsalaris, waarop hij volgens zijn arbeidsovereenkomst aanspraak zou kunnen maken en hij betaalt zijn variabele beloning over 2014 vrijwillig terug.

Huges is tevreden dat partijen eruit zijn gekomen. "Het is voor de aandeelhouder, NS en mijzelf goed dat we tot een schikking zijn gekomen waarbij iedereen water bij de wijn heeft gedaan. Alle partijen kunnen zich nu weer richten op de toekomst".

Dat geldt ook voor de NS. "Met deze oplossing worden langdurige en kostbare juridische procedures over de afwikkeling van de arbeidsovereenkomst met Huges voorkomen en kunnen partijen zich richten op de toekomst. NS concentreert zich op zijn kerntaken, verandert in zijn organisatie wat veranderen moet en werkt aan het herwinnen van vertrouwen", zegt Truze Lodder, voorzitter van de raad van commissarissen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions