Transport Online - Aangespoeld stuk vliegtuigvleugel Réunion is van MH370

Aangespoeld stuk vliegtuigvleugel Réunion is van MH370

Aangespoeld stuk vliegtuigvleugel Réunion is van MH370
05-08-2015 20:12 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

PARIJS (ANP/RTR) - Het stuk vliegtuigvleugel dat onlangs aanspoelde op het eiland Réunion is afkomstig van vlucht MH370 van Malaysia Airlines. Dat heeft de Maleisische premier Najib Razak woensdag gemeld.

Volgens Razak hebben onderzoekers "voldoende'' kunnen aantonen dat het vliegtuigwrak een onderdeel van het verdwenen vliegtuig is.

De Boeing 777 van de Maleisische luchtvaartmaatschappij verdween op 8 maart 2014 van de radar en was sindsdien spoorloos. Er waren 239 mensen aan boord, onder wie een Nederlandse vrouw, van het toestel dat onderweg was van Kuala Lumpur naar Peking.

Het Franse eiland Réunion ligt circa 4000 kilometer ten westen van de zone waar onderzoekers vermoeden dat het toestel in zee is gestort. De vondst van het wrakstuk bevestigt de theorie dat het vliegtuig in een gebied ten zuidwesten van Australië in de oceaan terecht is gekomen, maar het is nog niet duidelijk waar het toestel precies crashte en waarom het zo ver afweek van de normale route.

Het aangespoelde stuk vliegtuig werd afgelopen weekeinde naar Toulouse in Frankrijk overgebracht voor nader onderzoek. Een aangespoelde koffer, die in de buurt van het wrakstuk werd gevonden, wordt daar eveneens onderzocht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions