Clicky


'Boot met 700 mensen omgeslagen bij Libië'

'Boot met 700 mensen omgeslagen bij Libië'
05-08-2015 16:41 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ROME (ANP/RTR/DPA) - Een overvolle boot met vluchtelingen is omgeslagen op de Middellandse Zee voor de kust van Libië. Volgens Britse media zouden aan boord van het schip zo'n zevenhonderd mensen hebben gezeten en gevreesd wordt dat de meesten zijn verdronken. Italiaanse en Ierse marineschepen zijn bezig met redden van mensen die in het water terecht zijn gekomen.

Volgens de Italiaanse kustwacht zijn zo'n honderd vluchtelingen gered uit het water. Een hulporganisatie op Malta meldde dat zeshonderd mensen mogelijk zijn verdronken. Het houten schip sloeg volgens het Italiaanse persbureau Ansa om op het moment dat de migranten allemaal naar een kant van het vaartuig gingen omdat ze een ander schip zagen.

De Ierse marine bevestigde dat een van haar vaartuigen bij de reddingsactie was betrokken. Een woordvoerder vreesde voor een "aanzienlijk verlies aan levens". Bij de reddingsoperatie zijn vier schepen en drie helikopters betrokken. Artsen zonder Grenzen (AzG) meldde dat de organisatie met het reddingsschip Diginity I bij de rampplek is. Twee andere vaartuigen van AzG zijn onderweg.

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) meldde dinsdag dat dit jaar al meer dan 2000 vluchtelingen om het leven zijn gekomen op de Middellandse Zee.