Weer tragere groei luchtvrachtmarkt

Weer tragere groei luchtvrachtmarkt
05-08-2015 13:30 | Luchtvracht | auteur Redactie [FE]

GENÈVE (ANP) - De vraag naar vrachtvervoer door de lucht is in juni andermaal minder sterk gegroeid dan in de voorgaande maand. Dat meldde de internationale brancheorganisatie IATA woensdag. In vergelijking met een jaar eerder kwam de groei uit op 1,2 procent.

Onder meer Amerikaanse en Aziatische luchtvaartmaatschappijen zagen de vraag naar hun vrachtdiensten afnemen, met respectievelijk 3,3 en 0,3 procent. Ook in Latijns-Amerika was er sprake van krimp, terwijl in Europa de groei stabiliseerde ten opzichte van een jaar eerder.

IATA schrijft de zwakkere prestaties toe aan dalende handelsactiviteiten en zwakker dan gedachte groei van de wereldeconomie. In Europa wogen ook de problemen in Griekenland op de sector, aldus de branchevereniging.

In Azië werden de resultaten onder meer gedrukt door China, dat meer inzette op het stimuleren van lokale markten. De handelsactiviteiten op het continent daalden volgens IATA met 8 procent.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden