Clicky

 
Transport Online - Calais crisis: aantal boetes voor verstekelingen in vrachtwagen in Groot-Brittannië verdrievoudigd

Calais crisis: aantal boetes voor verstekelingen in vrachtwagen in Groot-Brittannië verdrievoudigd

Calais crisis: aantal boetes voor verstekelingen in vrachtwagen in Groot-Brittannië verdrievoudigd
05-08-2015 10:38 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN(GB) - Het aantal boetes voor verstekelingen in de vrachtwagen zijn de afgelopen drie jaar verdrievoudigd in Groot-Brittannië. Dat blijkt uit cijfers van het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Vrachtwagenchauffeurs kunnen worden geconfronteerd met een boete van 2.000 Britse pond, bijna 2.900 euro, per verstekelingen wanneer er deze worden ontdekt in hun vrachtwagen.

In 2012/2013 werden er 998 boetes uitgeschreven voor verstekelingen in 2014/2015 waren dat er 3.319.Uit de cijfers blijkt tevens dat er de afgelopen drie jaar tenminste 6.494 verstekelingen zijn ontdekt in vrachtwagen. Het werkelijke cijfer ligt waarschijnlijk vele malen hoger.

De excpetionele stijging van deze cijfers is een direct gevolg van de migrantencirisis in Calais.

Duizenden migranten hebben geprobeerd om via de Eurotunnel toegang tot Groot-Brittannië te krijgen. hierbij zijn inmiddels tien migranten omgekomen.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken betrof het slechts in zeven procent van de gevallen een Britse vrachtwagenchauffeur.

Hij zegt: "De meeste vervoerders nemen hun verantwoordelijkheid wat betreft de beveiliging van hun voertuig serieus. Maar ondanks dat blijkt dat een derde van de vrachtwagens onvoldoende beveiling heeft."

"Het doel van de boetes, die 15 jaar geleden werden geïntroduceerd, is er voor te zorgen dat alle redelijke maatregelen worden getroffen in het tegen van migrantensmokkel aan boord van vrachtwagen. Chauffeurs die een goed beveiligde vrachtwagen hebben zullen geen boete ontvangen", aldus de zegsman.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats